HUMANA ŽMONĖS
1. Savo Instagram paskyroje dažnai daliniesi nuotraukomis, kuriose vilki HUMANOJE įsigytais drabužiais. Gal galėtum plačiau papasakoti apie tai, kada pradėjai apsipirkinėti antrų rankų drabužių parduotuvėse ir kokią įtaką tai daro tavo stiliui?
 
Dėvėtų drabužių parduotuvėse apsipirkinėdavau su mama, dar būdama maža mergaitė. Vėliau, jau pati, pradėjau jose apsipirkinėti dar mokyklos laikais (prieš gerus 10 metų), kuomet įdomių drabužių pasiūla įprastose parduotuvėse nebuvo tokia plati, kainos buvo itin aukštos, o man, kaip mada besidominčiai paauglei, visuomet norėdavosi išsiskirti. Šiomis dienomis dėvėtų drabužių parduotuvėse apsiperku nenorėdama investuoti į naujai pagamintą daiktą jei galiu jį įsigyti iš antrų rankų. Į dėvėtų drabužių parduotuves taip pat esu vedama smagumo, kuris aplanko suradus mėgstamą prekinį ženklą ar kažką išskirtinio.
 
2. Šiomis dienomis vis populiarėja diskusijos klimato kaitos bei aplinkosaugos temomis. Ar pritari teiginiui, jog savo apranga mes taip pat transliuojame žinutę šia tema?   
 
Taip, visiškai pritariu šiai minčiai. Šiuo metu mados industrija yra viena didžiausių planetos teršėjų, tonos drabužių nugula dykumose, o greitosios mados drabužius siuvantys darbuotojai dirba baisiomis sąlygomis. Pirkdami prastos kokybės rūbą iš greitosios mados parduotuvės ne tik, kad negerbiame planetos, kurioje gyvename, bet ir nebeatrodome „kietai”. Labai džiaugiuosi, kad apsipirkimas dėvėtų drabužių parduotuvėse vis labiau populiarėja.
 
3. Antrų rankų ir vintažiniai drabužiai tampa vis madingesniu pasirinkimu. Tačiau, galbūt vis dar yra žmonių, dvejojančių dėl šio pasirinkimo. Kodėl ir kaip, tavo nuomone, verta atsisakyti negatyvių stereotipų ir rinktis vintage madą?
 
Manau, kad prieš sakant, jog pirkti iš dėvėtų drabužių parduotuvių yra nepatogu, neįdomu ar nesterilu, pirmiausia reikėtų pamėginti. Suprantu, kad ne kiekvienas turi laiko ir kantrybės „kuistis” bei akį, galinčią surasti perliukus, tačiau manau, jog pabandžius – sunku sustoti! Labiausiai mane žavi tai, kad gali atrasti garsių prekinių ženklų drabužių, stilingo vintažo, kokybiškų vilnos ar odos gaminių, kurie, perkant naujus, yra gerokai brangesni ir dažnam – „out of the budget“. 
 

https://basicapproachblog.com/

https://www.facebook.com/basicapproachblog

https://www.instagram.com/mondayjazz/?hl=en