HUMANA ŽMONĖS

HUMANA pradeda naują rubriką – HUMANA ŽMONĖS. Stilingų bei gamtą tausojančių bendraminčių pilna Lietuva, todėl šioje rubrikoje stengsimės visus juos surinkti į vieną vietą!

Dalintis žiniomis, stiliaus patarimais bei nuotraukomis kviesime įdomius ir stilingus HUMANA klientus. Pirmoji mūsų rubrikos viešnia – GABIJA ŠIDLAUSKAITĖ. Jaunoji stilistė bei dėvėtų ir vintažinių drabužių stiliaus asė Gabija dalinasi savo patirtimi, patarimais ir patyrimais. Įdomaus skaitymo!

Savo Instagram paskyroje dažnai daliniesi nuotraukomis, kuriose vilki HUMANOJE įsigytais drabužiais. Gal galėtum plačiau papasakoti apie tai, kada pradėjai apsipirkinėti antrų rankų drabužių parduotuvėse ir kokią įtaką tai daro tavo stiliui?

Second hand parduotuvėse apsipirkinėjau būdama dar moksleivė. Visada atrasdavau gerų perliukų, bet apie tai nekalbėjau. Niekad nebuvau nustojusi ten apsipirkinėti, tačiau pažiūrėjus filmą „The true cost” apie „greitąją madą” ir jos žalą, apsipirkimas HUMANOJE tapo dar svarbesnis ir reikšmingesnis. Ir tai liečia ne tik drabužius, bet ir visus kitus dalykus. Dabar turiu tikrai daug drabužių iš HUMANOS ir kiekvieną kartą apsivilkus HUMANA drabužį labai džiaugiuosi sakydama, iš kur jį pirkau. Įdomiausia sulaukti reakcijų, kai žmogus supranta, kad tokie geri drabužiai randami second hand parduotuvėje!

 

Šiomis dienomis vis populiarėja diskusijos klimato kaitos bei aplinkosaugos temomis. Ar pritari teiginiui, jog savo apranga mes taip pat transliuojame žinutę šia tema?

Tikrai pritariu šiam teiginiui. Taip pat labai džiaugiuosi, kad eco- friendly tema tapo populiari ir labai aktuali šiomis dienomis. Devėdami second hand daiktus ir viešindami tai, parodome, kad tai yra ne tik draugiška gamtai, bet ir labai gražu. Iš patirties galiu pasakyti, kad kai žmonėms pasakau, jog mano drabužiai iš HUMANOS, jie dažnai atsako: „Ir man reikės bandyti paieškoti, jei tokių gražių drabužių ten yra!”. Taigi, tikrai taip, savo apranga transliuoti žinutę kitiems yra labai svarbu, nes žmonės tai pastebi!

Antrų rankų ir vintažiniai drabužiai tampa vis madingesniu pasirinkimu. Tačiau, galbūt vis dar yra žmonių, dvejojančių dėl šio pasirinkimo. Kodėl ir kaip, tavo nuomone, verta atsisakyti negatyvių stereotipų ir rinktis vintage madą?

Dažnai žmones atbaido tai, kad galbūt second hand parduotuvėse drabužių ieškojimas užtrunka ilgiau, nei įprastose. Mano patarimas – į second hand parduotuves eiti ne tada, kai reikia kažko konkretaus, o eiti nieko nesitikint. Kai ateinu nieko nesitikėdama, atrandu didžiausių lobių! Apsipirkus second hand parduotuvėje mane apima visai kitoks jausmas, nei kitose parduotuvėse – išeinu tik geros nuotaikos! Nusiperki labai pigių drabužių ir tuo pačiu saugai gamtą! Kas gali būti geriau?

Svečio Instagram: @_sidlauskaite

Straipsnį redagavo: Greta Pagojutė